Willunga 100 Cabernet/Shiraz

169kr inkl. moms

Färg: Mörkröd.

Doft: Intensiva dofter av mullbär, plommon, mint och vissa toner av eukalyptus.

Smak: Mjuk blend från tanninerna av Cabernet förenat med rik frukt av körsbär och kryddor från den lite tuffare druvan Shiraz. På slutet kommer det även fram toner av mullbär och plommon. Smakerna gifter sig bra med en len och elegant avslutning.

 

Ladda ned produktblad
Kategori:

Beskrivning

2004 beslöt sig vännerna och kollegorna David Gleave MW från välrenommerade vinimportören Liberty Wines i London, John Ratcliffe från Oddbins och Michael Hill Smith MW från Shaw + Smith att prova igenom hela det Australiensiska vinsortimentet som då fanns tillgängligt i England. De insåg att det fanns ett stort glapp mellan de enklare vinerna i dagligvaruhandeln och de kända prestigevinerna. David Gleave och John Ratcliffe slog sig samman och grundade Willunga 100 i McLaren Vale, strax söder om Adelaide.

Frukten kommer från några av områdets främsta vingårdar, somliga över 100 år gamla. Redan den första årgången belönades av den Australienska vinjournalisten och domaren James Halliday med 5 stjärnor i 2008 års vinguide och utnämnde vinhuset som en av Australiens 10 främsta nykomlingar. Willunga 100 producerar balanserade, friska viner med strålande koncentration och längd.


Mer information
Druvsammansättning

Cabernet Sauvignon, Shiraz

Förpackning

Land

Producent

Jordmån

Sand, Svartjord

Årgång

Alkoholhalt