Willunga The Hundred Grenache

Färg: Mörkröd.

Doft: Dofter av hallon, mörka frukter och med viss blommighet.

Smak: Djupa smaker av körsbär, plommon, hallon, björnbär och kryddor. Tanninerna är mjuka och runda i stilen. Avslutningen är aromatisk och rik i stilen.

Ladda ned produktblad
Kategori:

Beskrivning

2004 beslöt sig vännerna och kollegorna David Gleave MW från välrenommerade vinimportören Liberty Wines i London, John Ratcliffe från Oddbins och Michael Hill Smith MW från Shaw + Smith att prova igenom hela det Australiensiska vinsortimentet som då fanns tillgängligt i England. De insåg att det fanns ett stort glapp mellan de enklare vinerna i dagligvaruhandeln och de kända prestigevinerna. David Gleave och John Ratcliffe slog sig samman och grundade Willunga 100 i McLaren Vale, strax söder om Adelaide.

Frukten kommer från några av områdets främsta vingårdar, somliga över 100 år gamla. Redan den första årgången belönades av den Australienska vinjournalisten och domaren James Halliday med 5 stjärnor i 2008 års vinguide och utnämnde vinhuset som en av Australiens 10 främsta nykomlingar. Willunga 100 producerar balanserade, friska viner med strålande koncentration och längd.


Mer information
Producent

Land

Alkoholhalt

Årgång

Druvsammansättning

Grenache

Förpackning

Jordmån

Sand, Svartjord