Willunga 100 Grenache

169kr inkl. moms

Färg: Blåröd.

Doft: Dofter av mörka körsbär, jordgubbar och vitpeppar.

Smak: Vinet har toner av mogen mörk frukt, hallon, körsbär och jordgubbar. Vinet är medelfylligt med fina tanniner, kryddor och bra struktur.

Ladda ned produktblad
Kategori:

Beskrivning

2004 beslöt sig vännerna och kollegorna David Gleave MW från välrenommerade vinimportören Liberty Wines i London, John Ratcliffe från Oddbins och Michael Hill Smith MW från Shaw + Smith att prova igenom hela det Australiensiska vinsortimentet som då fanns tillgängligt i England. De insåg att det fanns ett stort glapp mellan de enklare vinerna i dagligvaruhandeln och de kända prestigevinerna. David Gleave och John Ratcliffe slog sig samman och grundade Willunga 100 i McLaren Vale, strax söder om Adelaide.

Frukten kommer från några av områdets främsta vingårdar, somliga över 100 år gamla. Redan den första årgången belönades av den Australienska vinjournalisten och domaren James Halliday med 5 stjärnor i 2008 års vinguide och utnämnde vinhuset som en av Australiens 10 främsta nykomlingar. Willunga 100 producerar balanserade, friska viner med strålande koncentration och längd.


Mer information
Alkoholhalt

Årgång

Druvsammansättning

Grenache

Förpackning

Jordmån

Sand, Svartjord

Land

Producent