TinPot Hut Syrah

189kr inkl. moms

Färg: Rubinröd.

Doft: Dofter av plommon, björnbär, vitpeppar, svartpeppar, viol och choklad.

Smak: Medelfylligt vin med smaker av plommon, björnbär, blåbär, mullbär, peppar och kanel. Tanninerna är silkeslena som kombineras bra med den varma mogna frukten.

 

Ladda ned produktblad
Kategori:

Beskrivning

Fiona Turner är en av Nya Zeelands mest hyllade vinmakare med ett förflutet i såväl Kalifornien, Central Otago och Hawkes Bay. 2003 beslöt hon sig för att bryta sig loss och börja producera vin under eget namn. Fiona var fast besluten om vad hon sökte, vingårdar som producerar frukt med bra koncentration men som backas upp av en stram, hög syra. I underregionen Blind River, Marlbrough fann hon precis vad hon sökte. Marlborough ligger vid den nordöstra spetsen av sydön och är en av de soligaste regionerna i hela Nya Zeeland. Samtidigt som dagstemperaturen är hög så är nätterna här svala vilket ger en långsam druvmognad som koncentrerar smakerna och ger perfekt balans mellan socker och syra.
Utöver den egna frukten så kompletterar Fiona med druvor från noga utvalda odlare och områden, baserat på odlingsteknik, jordmån och klimatologiska förutsättningar. Med Tinpot Hut vill Fiona förmedla en aromatisk, fruktdriven och elegant stil med härlig koncentration och frisk syra.


Mer information
Alkoholhalt

Årgång

Druvsammansättning

Syrah

Förpackning

Jordmån

Kalk, Lera, Sand

Land

Producent