TinPot Hut Gruner Veltliner

169kr inkl. moms

Färg: Ljust halmfärgad.

Doft: Underbara dofter av citrus, stenfrukter och honung.

Smak: Vinet har smaker av vit persika, stenfrukter, citrus, peppartoner, med en blommig struktur. Vinet är mineraldrivet med en härlig fräschör samt bra balans mellan frukt och syra.

 

Ladda ned produktblad
Kategori:

Beskrivning

Fiona Turner är en av Nya Zeelands mest hyllade vinmakare med ett förflutet i såväl Kalifornien, Central Otago och Hawkes Bay. 2003 beslöt hon sig för att bryta sig loss och börja producera vin under eget namn. Fiona var fast besluten om vad hon sökte, vingårdar som producerar frukt med bra koncentration men som backas upp av en stram, hög syra. I underregionen Blind River, Marlbrough fann hon precis vad hon sökte. Marlborough ligger vid den nordöstra spetsen av sydön och är en av de soligaste regionerna i hela Nya Zeeland. Samtidigt som dagstemperaturen är hög så är nätterna här svala vilket ger en långsam druvmognad som koncentrerar smakerna och ger perfekt balans mellan socker och syra.
Utöver den egna frukten så kompletterar Fiona med druvor från noga utvalda odlare och områden, baserat på odlingsteknik, jordmån och klimatologiska förutsättningar. Med Tinpot Hut vill Fiona förmedla en aromatisk, fruktdriven och elegant stil med härlig koncentration och frisk syra.


Mer information
Alkoholhalt

Årgång

Förpackning

Jordmån

Lösjord, Sten

Land

Producent