Pieve di St. Restituta Brunello di Montalcino

449kr inkl. moms

Jäsningen varade i ca 4 veckor varpå lagring på franska barriquer under 12 månader följde. Därefter tappades vinet på större slavonska ekliggare och slutlagrades där under 12 månader innan vinet slutligen buteljerades.

Färg: Tät röd färg.

Doft: Uttrycksfull, fruktig doft som drar åt röda körsbär, tranbär, plommon och med kryddiga inslag av nejlika, kanel, salvia och enbär.

Smak: Fortfarande ung och fruktdominerad smak med inslag av hallon, körsbär, kryddor och örter. Vinet har en balanserad tanninstruktur med friska syror.

Ladda ned produktblad
Kategori:

Beskrivning

Pieve Santa Restituta ligger vackert inbäddat i det böljande landskapet i Montalcino, strax söder om Siena. Det är den försa egendomen som Angelo Gaja investerade i utanför Piemonte. Gården var sedan länge övergiven och de 16 ha som tidigare varit planterade med vin och diverse blandgrödor låg i träda. Angelo insåg snabbt att de magra, kalkrika jordarna var perfekt lämpade för vinodling. De lätt sluttande vingårdarna ligger drygt 350 m.ö.h. och vetter med perfekt exponering mot sydväst.

Egendomen är döpt efter kyrkan, Santa Restituta som har anor från 300-talet. Angelo lät rusta upp kyrkan till sin forna glans. För att inte inkräkta på den vackra arkitekturen i byn så har Angelo byggt hela vineriet under marken. Den toppmoderna anläggningen stod klar 2005 vilket även blev det första årgången av de två vingårdsbetecknade vinerna Sugarille och Rennina. Utmärkelserna har duggat tätt sedan starten och Pieve Santa Restituta rankas som en av de absolut främsta producenterna i Brunello di Montalcino.


Mer information
Årgång

Förpackning

Producent

Land

Alkoholhalt

Druvsammansättning

Sangiovese

Jordmån

Kalk

Appellation

DOCG