Pierre Gaillard Crozes-Hermitage

201kr inkl. moms

Färg: Rubinröd.

Doft: Doften är stor med mogna röda bär som björnbär och blåbär. Finns även en lätt rökighet samt lakritskaraktär.

Smak: Smaken är ganska fyllig med mörk frukt av björnbär, blåbär, mullbär, kryddiga toner, lakrits och viss fatkaraktär. Tanninerna är markerade med lång balanserad eftersmak av djup frukt.

 

Ladda ned produktblad
Artikelnr: 70028 Kategori:

Beskrivning

Pierre Gaillard är en av de klarast lysande stjärnorna i Norra Rhone. Efter avslutade studier i Beaune och Montpellier tog Pierre anställning hos, E.Guigal. 1981 köpte han sin första vingård, Clos de Cuminailles i Saint Joseph. 1987 började Pierre Gaillard att vinifiera under eget namn. Idag förvaltar han närmare 25 ha i Norra Rhone som spänner sig mellan Côte-Rôtie i norr, till Cornas i söder.

Omsorgsfullt arbete i vingårdarna, minutiös selektering och försiktig extrahering och fathantering kännetecknar Pierre Gaillards viner. Samtliga vingårdslägen skördas och vinifieras separat. Druvorna avstjälkas och macererar vid 30 °c och jäser därefter vid 35 °c. Manuell ”punsch down” genomförs 3 gånger om dagen tillsammans med en överpumpning av musten. Trots relativt lång fatlagring så är det alltid ren frukt och de klassiska blommiga inslagen av lavendel och viol som dominerar Pierre Gaillards viner.


Mer information
Alkoholhalt

Årgång

Druvsammansättning

Syrah

Förpackning

Producent

Land

Jordmån

Grus