Pascal Sancerre Sauvage

309kr inkl. moms

Färg: Gröngul.

Doft: Fruktig med dofter av mandarin och fläder.

Smak: Härlig fräschör och fruktig med inslag av citrus, stenfrukt och mandarin. Finns även en karaktär av blommor och kryddor. Vinet är mineraliskt, har bra syra med lång eftersmak där frukt och syra gifter sig perfekt.

 

Ladda ned produktblad
Kategori:

Beskrivning

Pascal Jolivet är en av de yngsta och mest dynamiska producenterna i Loiredalen. Familjen Jolivet har erfarenhet från negociantverksamhet i fyra generationer. Pascal hade dock andra ambitioner än att ta över familjeverksamheten och 1982 började han aktivt att söka efter de främsta vingårdslägena i Sancerre och Pouilly-Fumé. 1987 grundade han huset som bär hans namn. Idag finns hans viner representerade på stjärnkrogar över hela världen.

Pascal Jolivet förfogar över drygt 50 ha vinmark i Sancerre, Pouilly-Fumé och Tourain. Han har en otroligt stark tilltro till kvaliteten på hans vingårdar och till frukten han bärgar därifrån. Vingårdarna sköts om med stor omsorg och brukas idag ekologiskt. Ingen odlad jäst tillsätts och han undviker konsekvent klarning av musten för att bevara så mycket karaktär som möjligt.


Mer information
Förpackning

Producent

Land

Jordmån

Kalk

Druvsammansättning

Sauvignon Blanc

Årgång

Alkoholhalt