Mount Brave Cabernet Sauvignon

699kr inkl. moms

Färg: Blåröd.

Doft: Stor, otroligt tät och fruktig doft med inslag av svarta vinbär, mörka körsbär, plommon och rostade fat.

Smak: Djup och koncentrerad frukt med inslag av mörka bär, plommon och kaffe. Vinet är otroligt tät i strukturen men samtidigt balanserad tack vare den höga syran.

Ladda ned produktblad
Artikelnr: 71431 Kategori:

Beskrivning

Mt. Brave grundades 2007 av familjen Kendall-Jackson som en hyllning till pionjärerna som först bosatte sig på Mount Veeder, Napa Valley. Här producerar vinmakaren Chris Carpenter intensiva och komplexa viner på frukten som inte ingår i prestigetappningarna, Cardinale eller Lokoya.

Vingårdarna ligger mellan 470 och 600 meter över havet, precis ovanför dimman på den norra sidan av appellationen. Det är en av de första appellationerna i Napa Valley som nås av solljus under morgontimmarna men som tack vare den höga höjden fortfarande är en av de svalare appellationerna i området. Jordmånen är karg och består främst av grusiga och steniga lerjordar. Näringen är knapp och vinrankornas rötter tvingas söka sig långt ned i jakt på vatten, näring och mineraler. Frukten är otroligt koncentrerad men balanseras av frisk syra och markerade tanniner.


Mer information
Alkoholhalt

Årgång

Förpackning

Producent

Land

Druvsammansättning

Cabernet Sauvignon

Jordmån

Lera, Sand, Vulkanjord