Lokoya, Howell Mountain Cabernet Sauvignon

3 799kr inkl. moms

Färg: Mörkröd.

Doft: Dofter av mörk frukt, söta örter, espresso och likör.

Smak: Intensiva smaker av mörka frukter som mullbär, björnbär och svartvinbär. Finns även toner av mocka, espresso och bläck. Vinet har mjuka tanniner och är ytterst elegant.

 

Ladda ned produktblad
Kategori:

Beskrivning

Lokoya grundades 1994 av en av Napa Valleys och Kaliforniens sanna legender, Jess Jackson. Jess kallades lite skämtsamt i regionen för ”The Mountain Man”. När de flesta vinmakarna och producenterna sökte sig till dalgången i Napa Valley så sökte sig istället Jess Jackson till de omgärdande kullarna och bergen. Under närmare 4 decennier investerade han flitigt och lyckades förvärva några av Kaliforniens bästa vingårdslägen i såväl Sonoma, Napa Valley och Santa Barbara. Med Lokoya så ville Jess Jackson visa upp den enorma potentialen i Napas bergsappellationer. Han var fast besluten om att den magrare jorden och svalare klimaten var nyckeln till att producera riktigt stora viner. Med hittills 4 ”perfect scores” så har Lokoya cementerat sin position som ett av USAs mest prestigefyllda och högst skattade vinerier.

Lokoya äger inga egna vingårdar. Istället så får vinmakare Chris Carpenter fria händer att välja den bästa frukten från de vingårdarna som Jess förvärvat. Chris har därmed möjlighet att plocka de bästa druvorna från de vingårdar, vingårdslotter eller till och med de rader i en specifik vingård som producerat bäst frukt.

Med Lokoya producerar Chris Carpenter en studie i cabernet sauvignon från Napa Valleys mest prestigefyllda bergsappellationer, Mount Veeder, Howell Mountain, Diamond Mountain och Spring Mountain. Vinmakningen mellan de fyra vinerna skiljer sig inte nämnvärt åt, istället så vill Chris framhålla skillnaderna mellan de olika bergens terroir.


Mer information
Årgång

Druvsammansättning

Cabernet Sauvignon

Förpackning

Jordmån

Rödjord, Sand, Vulkanjord

Land

Producent

Alkoholhalt