Henri Giraud Esprit de Giraud

Färg: Ljust gyllengul.

Doft: Ungdomligt fruktig doft med inslag av grapefrukt, äpple, päron, honung och mineral.

Smak: Frisk, generöst fruktig smak med inslag av citrus, grapefrukt, äpple, päron, honung och mineral.

Ladda ned produktblad
Artikelnr: 7746101 Kategori:

Beskrivning

Champagne Henri Giraud är har under senare år flammat upp som en av de stilistiska förebilderna av fatlagrad Champagne. Med sällan skådad säkerhet balanserar Henri Giraud moderna vinmakningstekniker med traditionella metoder. Användningen av ekfat från den närliggande skogen, Argonne är central. Faten binds av Tonnellerie Chassin i Bourgogne, samma tunnbindare som producerar faten åt Domaine de la Romenée Conti.

Champagne Henri Giraud huserar i den grand cru-betecknade byn, Aÿ som av de flesta anses vara den främsta byn i Champagne för pinot noir. Vingårdarna vetter mer eller mindre rakt mot söder och får maximal solexponering vilket i sin tur ger rik, mogen pinot-frukt. Husstilen är fyllig med krämig mousse och inslag av exotisk frukt, nybakad brioche och de områdestypiska inslagen av hasselnöt. Fatlagringen gör vinerna än mer krämiga och vinösa vilket gör att de passar utmärkt till mat och inte endast som aperitif.

Idag drivs företaget av Claude Giraud, 12:e generationen i släkten, Giraud- Hémart. Den årliga produktionen är så liten som 280.000 flaskor, fördelat på ett 10-tal cuvéer. Toppcuvéerna är kraftigt allokerade. Vi är otroligt stolta att representer Henri Giraud i Sverige!


Mer information
Alkoholhalt

Årgång

Förpackning

Producent

Land

Jordmån

Kimmeridge sten

Druvsammansättning

Chardonnay, Pinot Noir