Ca’Marcanda Promis

289kr inkl. moms

Ca’Marcanda Promis är en blandning av 55% merlot, 35% syrah och 10% sangiovese. Merlot, med sin yppiga frukt balanseras snyggt med syrahs kryddighet och sangioveses strama syra och rödbäriga frukt. Druvorna vinifieras separat och blandas sedan och lagras 18 månader på franska fat.

Färg: Röd.

Doft: Nyanserad, fruktig doft med inslag av plommon, röda bär, örter och kryddor.

Smak: Fruktiga inslag av plommon, svarta vinbär, hallon, örter och kaffe, med en kryddig smak, relativt frisk syra och strama tanniner.

Ladda ned produktblad
Artikelnr: 73878 Kategori:

Beskrivning

Med Ca’Marcanda lyckades Angelo Gaja införliva en av sina drömmar; att producera viner av världsklass längs den toskanska kusten. Angelo hade sedan länge planer på att slå sig ned i Bolgheri för att producera på bordeauxinspirerade viner i en av Italiens mest spännande regioner. Med sedvanlig flitighet sökte Angelo med ljus och lykta efter den perfekta platsen. När han väl fann den, en sömnig olivlund i Bolgheri, återstod bara ett problem; ägarna ville inte sälja.

Ca’Marcanda är Piemontesiska och betyder något i stil med ”platsen för eviga förhandlingar” och åsyftar de ändlösa diskussioner Angelo förde med de tidigare ägarna innan de äntligen beslöt sig för att sälja. Ca’marcanda ligger intill havet längs den toskanska kusten, rakt västerut från Siena. Det kustnära läget påverkar klimatet avsevärt. Här är dagarna varma och kvällarna svala, tack vare den svalkande havsbrisen. Jordmånen består främst av kalkrika lerjordar vilket gör Bolgheri till en idealisk plats för de franska druvsorterna cabernet sauvigon, cabernet franc och syrah.

Den första årgången bärgades 2000 och var minst sagt lovande. Idag har vinrankorna nått en ansenlig ålder vilket i sin tur ger mindre avkastning men mer koncentrerad frukt, mer mineralitet och mer struktur. Ca’Marcanda tillhör idag den absoluta toppen i Toscana och Italien.


Mer information
Alkoholhalt

Årgång

Förpackning

Producent

Land

Druvsammansättning

Merlot, Sangiovese, Syrah

Jordmån

Brunjord, Lera

Appellation

IGT