Ca’Marcanda Magari

379kr inkl. moms

Magari är en merlotdominerad bled av 50% merlot, 25% cabernet sauvignon, 25% cabernet franc. Komponenterna vinifieras separat för att sedan blandas i januari. Därefter lagrades vinet 18 månader på franska fat varav ca 1/3 nya.

Färg: Djupt röd med blå kant.

Doft: Tät, fruktig doft med inslag av plommon, svarta vinbär, mörka körsbär, kaffe och örter.

Smak: Intensivt fruktig med inslag av plommon, körsbär, svarta vinbär, kaffe och mineral. Vinet har härligt sammetslen struktur och väl balanserad syra.

Ladda ned produktblad
Kategori:

Beskrivning

Med Ca’Marcanda lyckades Angelo Gaja införliva en av sina drömmar; att producera viner av världsklass längs den toskanska kusten. Angelo hade sedan länge planer på att slå sig ned i Bolgheri för att producera på bordeauxinspirerade viner i en av Italiens mest spännande regioner. Med sedvanlig flitighet sökte Angelo med ljus och lykta efter den perfekta platsen. När han väl fann den, en sömnig olivlund i Bolgheri, återstod bara ett problem; ägarna ville inte sälja.

Ca’Marcanda är Piemontesiska och betyder något i stil med ”platsen för eviga förhandlingar” och åsyftar de ändlösa diskussioner Angelo förde med de tidigare ägarna innan de äntligen beslöt sig för att sälja. Ca’marcanda ligger intill havet längs den toskanska kusten, rakt västerut från Siena. Det kustnära läget påverkar klimatet avsevärt. Här är dagarna varma och kvällarna svala, tack vare den svalkande havsbrisen. Jordmånen består främst av kalkrika lerjordar vilket gör Bolgheri till en idealisk plats för de franska druvsorterna cabernet sauvigon, cabernet franc och syrah.

Den första årgången bärgades 2000 och var minst sagt lovande. Idag har vinrankorna nått en ansenlig ålder vilket i sin tur ger mindre avkastning men mer koncentrerad frukt, mer mineralitet och mer struktur. Ca’Marcanda tillhör idag den absoluta toppen i Toscana och Italien.


Mer information
Alkoholhalt

Årgång

Förpackning

Producent

Land

Druvsammansättning

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

Jordmån

Brunjord, Lera

Appellation

IGT