Bruno Rocca Barbaresco

419kr inkl. moms

Färg: Rubinröd.

Doft: Elegant, fruktig, lätt blommig doft med inslag av hallon, körsbär, kakao, viol och rosor.

Smak: Inslag av hallon, körsbär, viol, rosor och kakao. Vinet känns ungdomligt, fortfarande oförlöst med stram syra och tanniner och lång eftersmak.

 

Ladda ned produktblad
Artikelnr: X5441BR1301 Kategori:

Beskrivning

Bruno Roccas föräldrar köpte egendomen 1950 när flyttlasset gick den korta biten från Barbaresco till Rabaja. 1978 tog Bruno Rocca över driften och började buteljera i eget namn. Gården omfattar idag ca 15ha i Barbaresco, Langhe och Asti. Till sin hjälp har Bruno sin son Francesco som tillsammans med Bruno ansvarar för vitikultur och vinmakning samt sin dotter Luisa som sköter om marknadsföring och export.

Bruno är en sann modernist och gör extremt eleganta viner med ren frukt och försiktigt inslag av fat. Tillskillnad från många andra i regionen så använder Bruno Rocca inga enzymer eller tillsatser för att koncentrera färg eller mjuka upp strukturen. Fokus ligger istället på att bärga den bästa möjliga frukten från några av regionens främsta vingårdslägen. Odlingen är idag ekologisk (ännu ej certifierad), fr.o.m. årgång 2014 tillsätts inte några sulfiter innan jäsning då Bruno upplever att sulfiterna lakar ur mer tannin och gör att vinet tappar frukt. Genom att modifiera avstjälkningsmaskinen så har Brunos son lyckats konstruera en syrebarriär med hjälp av kväve. På så vis behöver man inte oroa sig för oxidation utan att tillsätta svaveldioxid.

Bruno Rocca tillhör det absoluta toppskiktet i Barbaresco och lyckas som få andra fånga nebbiolos karaktäristiskt blommiga doft och smak. Trots framgångarna och flertalet utmärkelser så är vinerna fortfarande överkomliga.


Mer information
Appellation

DOCG

Druvsammansättning

Nebbiolo

Jordmån

Lera, Sand