August Kesseler Riesling Berg Schlossberg

499kr inkl. moms

Färg: Ljust gul.

Doft: Stor, druvtypisk, mycket koncentrerad doft med inslag av gröna äpplen, citrus, persika, vita blommor, honung och mineral.

Smak: Koncentrerad, påtagligt frisk och fruktig smak med inslag av citrus, äpple, päron, persika, vita blommor, honungspastill och mineral. Lång eftersmak.

Ladda ned produktblad
Artikelnr: X5441AK0401/12 Kategori:

Beskrivning

När August Kesseler tog över familjeegendomen 1977 så var han ännu inte 20 år fyllda och fortfarande student vid universitetet i Geisenheim. Som nyexaminerad vinmakare så bestämde sig August för att satsa på pinot noir eller spätburgunder som druvan kallas i Tyskland. Spätburgunder odlades relativt brett i regionen men stilmässigt så var vinerna lätta, syrliga, lite söta och mycket ljusa i färgen. Istället för att låta sig påverkas sina grannar i Rheingau så blickade August åt Frankrike för inspiration.

August planterade pinot noir på de varmaste vingårdslägena med direkt syd-exponering för att uppnå ful mognad. Genom att skörda senare, macerera längre och låta vinerna genomgå malolaktisk jäsning på franska fat så hittade han en stil som låg närmre Bourgogne än Rheingau. August Kesseler är utan tvekan en av förgrundsfigurerna i den rödvinsrevolution som nu sveper över Tyskland.

Men det är inte bara röda viner som ligger August varmt om hjärtat, han räknas som en av de främsta rieslingvinmakarna i Rheingau och Tyskland. August lyckas med konststycket att producera kompromisslösa viner i en publik, lite rikare stil. Instegsvinet R Riesling balanserar en liten restsötma med härlig koncentration och frisk syra, perfekt till fisk, skaldjur eller asiatisk mat med hetta. De vingårdsbetecknade vinerna är knastertorra.


Mer information
Alkoholhalt

Årgång

Förpackning

Producent

Land

Druvsammansättning

Riesling

Jordmån

Kvarts, Lera, Lösjord, Skiffer

Appellation

VDP