Artadi La Poza De Ballesteros

La Poza de Ballesteros är en 3,6 ha stor vingård med direkt väst-exponering. Jordmånen består av kompakt blandning lera och kalk. Vinerna från La Poza de Ballesteros kännetecknas av imponerande kraft och volym med mogen men påtaglig tanninstruktur.

Färg: Djupröd.

Doft: Koncentrerad doft med inslag av björnbär, blåbär, hallon och nejlika.

Smak: Fruktig och koncentrerad smak av mörka bär, kaffe, nejlika och örter. Vinet har frisk syra och sammetslena tanniner.

Ladda ned produktblad
Kategori:

Beskrivning

Artadi grundades i mitten av 80-talet i form av ett kooperativ under ledning av vinmakaren Juan Carlos Lopez de la Calle. Juan Carlos var fast besluten om att påvisa att druvan tempranillo var och är förmögen att producera viner som kunde mäta sig med de bästa i världen. Till en början så valde han att ta kraftigt avstånd från den porösa amerikanska eken som han tyckte dominerade smaken i många viner från området.

Artadi ligger i utkanten av den lilla sömniga vinstaden Laguardia, mitt i Riojas främsta distrikt, Alavesa eller Alava. Idag äger huset ca 83 ha vinmark, samtliga belägna i Alavesa. Jordmånen domineras av lera och kalk med bred geologisk mångfald och fluktuerande klimatologi. Samtliga vingårdar är högt belägna, mycket gamla och genererar låga skördeuttag med god koncentration. Just den klimatologiska och geologiska mångfalden har lett Artadi att omfamna en mer burgundisk vinmaknings-filosofi och kommer framöver enbart att producera ”villages” och vingårdsbetecknade viner.


Mer information
Alkoholhalt

Årgång

Förpackning

Producent

Land

Jordmån

Kalk, Lera

Druvsammansättning

Tempranillo

Appellation

DOCa