Artadi Artazu Garnacha

159kr inkl. moms

Färg: Mörkröd.

Doft: Fruktig med inslag av mörka bär, fikon och boysenbär.

Smak: Fruktig i stilen med röda bär, plommon och vildhallon. Smaken är kryddig med inslag av kanel med bra syra och mineralitet.

Ladda ned produktblad
Kategori:

Beskrivning

Artadi grundades i mitten av 80-talet i form av ett kooperativ under ledning av vinmakaren Juan Carlos Lopez de la Calle. Juan Carlos var fast besluten om att påvisa att druvan tempranillo var och är förmögen att producera viner som kunde mäta sig med de bästa i världen. Till en början så valde han att ta kraftigt avstånd från den porösa amerikanska eken som han tyckte dominerade smaken i många viner från området.

Artadi ligger i utkanten av den lilla sömniga vinstaden Laguardia, mitt i Riojas främsta distrikt, Alavesa eller Alava. Idag äger huset ca 83 ha vinmark, samtliga belägna i Alavesa. Jordmånen domineras av lera och kalk med bred geologisk mångfald och fluktuerande klimatologi. Samtliga vingårdar är högt belägna, mycket gamla och genererar låga skördeuttag med god koncentration. Just den klimatologiska och geologiska mångfalden har lett Artadi att omfamna en mer burgundisk vinmaknings-filosofi och kommer framöver enbart att producera ”villages” och vingårdsbetecknade viner.


Mer information
Årgång

Förpackning

Land

Producent

Druvsammansättning

Garnacha

Alkoholhalt

Jordmån

Brunjord, Kalk, Sten