Anakota Helena Montana

699kr inkl. moms

Färg: Mörkt röd

Doft: Stor, tät doft, packad med mörk frukt och rostade fat, inslag av svarta vinbär, körsbär, plommon, choklad, kaffe, örter och kryddor.

Smak: Mycket koncentrerad men fortfarande balanserad med begynnande mognad, inslag av mörka bär, svarta vinbär, exotiska kryddor, ceder, choklad, kaffe och örter. Lång, välbalanserad eftersmak.

Ladda ned produktblad
Artikelnr: X5441AN0101 Kategori:

Beskrivning

Anakota är en sammanslagning av Montana och Dakota som refererar till de två vingårdar som Pierre Seillan och Jackson Family förvaltar i hjärtat av Knights Valley, Sonoma. Den legendariske vinmakaren Pierre Seillan grundade Anakota år 2000 tillsammans med ägarna Jess Jackson och Barbara Banke. Pierre är ursprungligen från Gascogne i sydvästra Frankrike och påbörjade sin karriär på familjeegendomen i trakterna utanför Bordeaux. I mitten av 1990-talet kom han i kontakt med Jess Jackson och Barbara Banke från Jackson Family Wines. Tanken att få fria händer att producera viner i världsklass tog honom över Atlanten, till Kalifornien. Istället för att slå sig ned i Napa som kanske känns mest självklart så blickade Pierre istället till Sonoma. Här fann han perfekta förhållanden på högt belägna vingårdar att producera viner som kombinerar kraft och elegans perfekt. Prestigevinerna Verité har radat upp 100-poängare i Wine Spectator och Wine Advocate.


Mer information
Alkoholhalt

Årgång

Förpackning

Producent

Land

Druvsammansättning

Cabernet Sauvignon

Jordmån

Brunjord, Grus